Nawigacja
Wyjazd do Anglii z całą rodziną - potrzebna porada
| Wyjazd do Anglii z całą rodziną - potrzebna porada | sylvia32 | 2012-01-09 04:42:51 |
|---|---|---|
| Witajcie :) Ma ogromne pytanie i postaram się opisać szczegółowo żeby ktoś mógł zrozumieć i konkretnie odpowiedzieć Chcemy z mężem i czwórką dzieci 14 lat / 12 lat 4 latka i 2 latka wyjechać do Anglii - te rejony ale nie wiem jeszcze gdzie to są nasze plany które chcemy zrealizować jak najszybciej Najpierw pojedzie mąż do pracy teraz zaczną się pytania :) zawód w jakim nadal chce pracować to OPERATOR WÓZKÓW WIDŁOWYCH 2 starszych dzieci obecnie uczy się w PL 1 gimnazjum i 5 klasa podstawówka - w jakim mieście szukać tej pracy ze względu na szkołę polską ( wiem że coś takiego istnieje ) zależy nam żeby PRACA/SZKOŁA i MIESZKANIE - nie było rozległe od siebie kilometrami. znalazłam sporo ogłoszeń o prace w jego zawodzie ale chciałabym to połączyć jak najlepiej jak się da ( ja wtedy po jego skończonej robocie też bym znalazła jakąś pracę dla mnie dorywczą na jakieś kilka godzin Ja w Polsce nie pracuje - mam zasiłki na dzieci rodzinne - pielęgnacyjne - i świadczenie stałe że nie mogę pracować bo opiekuję się dziećmi które mają niepełnosprawność ( czy w anglii jak mąż podejmie prace np: przez agencje - czy on zasiłki będzie mógł pobierać ?? ja w PL bym rezygnowała z wypłat jak będę pewna że ten MÓJ wyjazd się zbliża ) On jako pierwszy wyjeżdża - szuka mieszkania ( bo na początek miałby pokój który załatwia agencja ale wiem że jeśli ktoś wynajmuje mieszkanie to nie pobierają wtedy kasy za tamten pokój wolimy dołożyć i wynająć sobie tylko dla nas Trochę kasy na początek to mamy bez problemu na pierwsze kilka tygodni życia więc tym się nie martwię być może że starsze dzieci pojadą jakby mąż załatwił w miarę szybko szkołę - jeśli nie załatwi szkoły to jadę sama z maluchami - biorę się szybko za załatwianie pozostałych formalności a starsze dzieci na wakacje wtedy dojada. w razie awarii zostaną u babci i dziadka żeby chociaż klasę ukończyć pytanie ogólne kto może doradzić od jakich miast zająć się takimi sprawami SZKOŁA POLSKA ( najważniejsza podstawowa rzecz o którą najbardziej mi zależy ) - jakieś lekarze w razie awarii ( to pewnie w każdym mieście jest ) - mieszkanie (z tym nie miałam problemu jak szukałam w ogłoszeniach ) - praca ( tą co ja szukałam dla męża to są właśnie w każdym większym mieście - ale nie wiem gdzie szukać bo TA szkoła polska mnie męczy bo jeśli ta szkoła będzie np. w każdym mieście to wtedy nie mam problemu z pracą bo może się okazać ze znajdę MU prace - mieszkanie a w diabli szlak trafi mi szkołę / czy te szkoły polskie istnieją w każdym mieście większym ???????? Pozdrawiam liczę że najdzie się osoba która będzie naprawdę mogła mi doradzić :) | ||
« poprzedni post | następny post »
| Tytuł postu | Autor | Data |
|---|---|---|
| sylvia32 | 2012-01-09 04:42:51 | |
Witajcie :)
Ma ogromne pytanie i postaram się opisać szczegółowo żeby ktoś mógł zrozumieć i konkretnie odpowiedzieć
Chcemy z mężem i czwórką dzieci 14 lat / 12 lat 4 latka i 2 latka wyjechać do Anglii - te rejony ale nie wiem jeszcze gdzie... | ||
Wyszukiwarka serwisowa
Ciekawe miejscawięcej

Kornwalia - Eden Project (rewelacja!)Ogrody Eden Project są artystyczną wizją raju. Można tu znaleźć rośliny z całego świata oraz poczuć klimat każdego kontynentu.- Bonfire Night, czyli co wydarzyło się 406 lat temu w Londynie
- TENERYFA TO RAJ I MOJA UKOCHANA...
- The Best of Polish Awards

Dodaj miejsce
Doceniasz niecodzienny klimat? Znasz fajne miejsca?
Chcesz pokazać je innym?
Imprezywięcej
PRZYSYŁAJCIE DO NAS ZDJĘCIA
Stopka
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Copyright © 1999-2012 INTERIA.PL, wszystkie prawa zastrzeżone.